Skip to main content

WordPress → Berichten

Wanneer gebruikt u berichten?

Berichten wordt speciaal gebruikt voor het schrijven van artikelen. Denk hierbij aan een blog of een nieuwswebsite. Wanneer u deze functie op uw site heeft staan, kunt u hier uw artikelen schrijven, bewerken en verwijderen.

Hoe werkt berichten?

Berichten is eigenlijk heel goed te vergelijken met een email. Wanneer u klikt op Nieuw bericht begint u met het toevoegen van een titel (onderwerp), vervolgens schrijft u het nieuwsbericht of de blogpost en voegt u eventuele opmaak toe.

Extra instellingen

Vanaf dit moment is het belangrijkste gedaan. U wilt echter dat u bericht er ook goed uitziet en misschien ingedeeld wordt via tag woorden of categorieën. Hiervoor vindt u aan de rechterkant van het scherm een duidelijke sidebar waarbij de volgende kopjes niet vereist maar wel sterk aangeraden zijn om in te vullen:

  • Categorieën;
  • Tags (woorden die met het bericht te maken hebben);
  • Uitgelichte afbeelding.

De andere kopjes kunt u zelf eens bekijken voor eventuele extra functionaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een samenvatting die wordt getoond bij het berichtenoverzicht (wordt anders automatisch gegenereerd), of het in- en uitschakelen van reacties onder het kopje Discussie.

Plan uw bericht in op de gewenste datum en tijd, zo kunt u bijvoorbeeld al uw blogposts een maand vooruit schrijven en inplannen.

Bericht publiceren of inplannen

Wanneer u tevreden bent met alle instellingen kunt u via de Voorbeeld knop rechtsboven bekijken hoe het bericht eruit komt te zien op uw site, zonder het te publiceren. Tevreden met het resultaat? Dan kunt u op de blauwe Publiceren knop drukken om het bericht te publiceren, of het inplannen voor de gewenste datum en tijd door deze aan te passen onder het kopje Status & zichtbaarheid.

Hoe kunnen wij u helpen?

Tijd voor een volgende actie: