Skip to main content

WordPress → Pagina's

Pagina’s dashboard

Vanuit uw dashboard kunt u ook naar het kopje Pagina’s om een overzicht te krijgen van alle pagina’s en deze te bewerken. Hier bent u echter de pagina’s aan het bewerken aan de achterkant van de site, wat al meer begint te lijken op coderen. We hebben daarom een nog makkelijkere optie voor u. Voor nu hoeft u alleen te weten dat u hier makkelijk pagina titels kunt wijzigen. Let wel op, wanneer u uw content heeft laten maken zijn deze titels door ons gekozen met het oog op goede zoekresultaten. Het wijzigen van titels kan hier invloed op hebben.

Pagina’s wijzigen aan de voorkant

Een makkelijkere manier van het wijzigen van pagina’s is door ingelogd op uw site simpelweg naar een pagina toe te gaan. Zolang u bent ingelogd kunt u uw site openen in een nieuw tabblad en zult u bovenaan een zwarte administrator balk zien.

Navigeer naar de pagina die u wilt bewerken, en klik vervolgens in de administrator balk op Edit with WPBakery Page Builder. De pagina zal opnieuw laden met een bewerkingsbalk bovenaan. Hier kunt u elementen toevoegen aan de pagina of de wijzigingen die u gemaakt heeft opslaan.

Wanneer u nu met uw muis over elementen op de pagina staat ziet u dat er een naam bij komt te staan en wat opties. Meestal staat er een potloodje om het element te wijzigen. Een row (= rij) is een ruimte op de pagina van links naar rechts, deze is opgedeeld in columns (= kolommen). In zo’n column zit je op het diepste punt, het daadwerkelijke element (bijv. een afbeelding, tekstblog of heading oftewel titel).

Wat is veilig om te wijzigen?

Dingen die u hier kunt wijzigen zijn kleine aanpassingen in tekst, een afbeelding en u kunt elementen verwijderen als u ze niet meer wilt laten zien op de pagina. Vergeet niet uw wijzigingen op te slaan door rechtsboven te klikken op Bijwerken.

Terug naar een eerdere versie

Het kan gebeuren dat u per ongeluk iets heeft verwijderd. In de blauwe balk staat een ronde pijl naar links waarmee u wijzigingen ongedaan kunt maken. Mocht u echt in de knoop raken en heeft u de pagina per ongeluk al opgeslagen? Via het Dashboard kunt u naar Pagina’s en vervolgens de pagina aan de achterkant bewerken. Daar ziet u in de rechter zijbalk Revisies waarmee u de pagina terug kunt zetten naar een eerdere versie. Wanneer u twijfelt kunt u ook altijd contact met ons opnemen door te mailen naar updates@mediaversa.nl.

Laten we samen verder denken!

Tijd voor een volgende actie: