WordPress → Media

Meer dan alleen afbeeldingen

Wanneer u een mediabestand wilt uploaden kunt u dit doen via Media. Hier kunt u vanzelfsprekend uw afbeeldingen uploaden, maar ook downloadbare bestanden zoals een pdf van uw algemene voorwaarden of privacyverklaring kunt u hier plaatsen.

Afbeelding instellingen

Bovendien is het belangrijk om de goede instellingen voor een afbeelding in te stellen. U kunt afbeeldingen bijsnijden, de resolutie veranderen en meer, maar het belangrijkste is de Alternatieve tekst. Deze wordt ook wel alt genoemd. De alt is de tekst die Google leest voor de zoekopdrachten en maakt uw site dus beter vindbaar. Daarnaast wordt deze tekst gelezen door screenreaders, wat de site toegankelijker maakt voor gebruikers met een beperkt zicht.

Voeg een duidelijke Alternatieve tekst toe aan uw afbeelding voor betere toegankelijkheid en vindbaarheid. U kunt uw afbeelding indien gewenst ook voorzien van een onderschrift zoals het onderschrift dat u nu leest.