Skip to main content

Animatie

Animaties zorgen ervoor dat uw website gaat “leven”. De ideale animatie is echter heel subtiel: hij mag niet teveel aandacht trekken. Het is juist de bedoeling dat de animatie haast ongemerkt bijdraagt aan de duidelijkheid van uw website. Zo kan een animatie de bezoeker helpen om de inhoud beter te begrijpen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een voortgangsbalk om te laten zien hoever de bezoeker in een proces zit, of een geanimeerd pijltje om snel terug naar boven te keren. Maar ook subtiele, bijzondere overgangen tussen pagina’s kunnen met animaties gerealiseerd worden.

Call-to-action

Naast het verbeteren van de gebruikerservaring kunnen animaties ook ingezet worden voor de zogenaamde “call-to-action”. Denk bijvoorbeeld aan een subtiel oplichtende knop die de aandacht trekt. Verder is het met animaties mogelijk om het zogenaamde “bounce-percentage” van de site te reduceren. “Bouncen” betekent dat de bezoeker op uw website belandt, maar al snel weer vertrekt zonder verder te hebben gekeken. Met animatie kunt u de aandacht trekken naar andere delen van de site, zodat u de bezoeker vasthoudt.

Subtiele animatie

Bij dit alles is het van belang dat de animatie subtiel is: hij mag niet afleiden van de inhoud en moet ook niet te “schreeuwerig” zijn. Het is juist de bedoeling dat de animatie verduidelijking biedt en zorgt voor een prettigere gebruikerservaring. Dat effect bereiken we meestal niet met een te opzichtige animatie. Maar ook voor de laadtijd van uw website is het belangrijk dat de animaties niet te groot zijn: hoe korter de laadtijd, hoe beter de gebruikerservaring. En dat is natuurlijk weer goed voor de conversie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor animaties op uw website, en hoe ze voor u kunnen werken? Neem dan contact met ons op!

Maak uw content uniek.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Hoe kunnen wij u helpen om de inhoud van uw website nog unieker en aantrekkelijker te maken? Klik op onderstaande knoppen en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

werken op locatie →
fotografie →
video →
dronevlucht →
animatie →
illustratie →
sliders →
teksten →
sociale media →

Hoe kunnen wij u helpen?

Tijd voor een volgende actie: