Skip to main content

Open source software advies

Anno 2022 zijn er heel veel mogelijkheden om webbased open source software te vinden. Er zijn ook nu nog heel veel traditionele pakketten die ooit zijn ontwikkeld om op een pc te installeren, maar nu webbased zijn. In de achtergrond van veel van deze traditionele softwarepakketten zit veel code die helemaal niet nodig is, omdat deze gebaseerd is op een offline werking. Door die te vervangen door online software, kunt u veel geld besparen; u betaalt namelijk niet meer voor de overbodige offline codes. Bovendien is het onderhoud van online programma’s veel eenvoudiger dan wanneer het op uw lokale netwerk staat. De programma’s zijn vaak ook veel beter.

Voordelen zijn:

  • Eenvoudigere back-ups.
  • Veel goedkoper in onderhoud.
  • Altijd en overal de mogelijkheid om in te loggen. Geen extra poort of VPN nodig!
  • Open source wordt voortdurend verder ontwikkeld door vele mensen.
  • Veel plug-ins of extra features voorhanden.

Bij Mediaversa hebben we veel ervaring met Open Source pakketten, zowel voor onszelf als bij onze klanten. Er zijn ontzettend mooie en betaalbare pakketten verkrijgbaar, die ingezet kunnen worden voor bijvoorbeeld sales, marketing, offertes, administratie, urenregistratie, facturatie, CRM en projectadministratie.

We bieden ook maatwerk voor handige aanvullingen op deze pakketten. Een voorbeeld daarvan zijn klantenportals, waarbij uw klanten volgens de AVG-richtlijnen zelf hun gegevens kunnen inzien en wijzigen.

Volop mogelijkheden

Of het nu gaat om een nieuw te ontwikkelen applicatie of een om te zetten applicatie. Informeer bij de accountmanager naar de mogelijkheden. We helpen u graag op weg of het web!

Referenties

DFI

Voor DFI ontwikkelden we een stand-alone applicatie die interieurwinkels in België voorziet van een planprogramma om onderhoud van aangeschafte meubelen te plannen. Periodiek onderhoud wordt middels de applicatie gecommuniceerd en rechtstreeks door de sales medewerker ingeboekt.

Probus Nederland

Voor de grootste netwerkclub van Nederland voor 65-plussers ontwikkelden we een multi WordPress website voor zo’n 300 verschillende clubs, die daarmee afzonderlijk van elkaar beheerd kunnen worden. Er is ook een administratiegedeelte op maat voor gemaakt, waarmee Probus Nederland zaken aan de clubs op een eenvoudige manier kan doorcommuniceren. Ook de Clubadministratie kan ermee worden bijgehouden.

THP Financial Guidance Dordrecht

Voor THP ontwikkelden we een klantenportal met extra tweestaps-beveiliging om zo te voorkomen dat verzekeringsgegevens op straat komen te liggen. Alles is AVG proof, en onlangs opnieuw opgezet qua lay-out en techniek om weer volledig bij de tijd te zijn. Aangezien het de financiële sector betreft, hebben wij extra energie en tijd gestopt in een optimale beveiliging.

Laten we samen verder denken!

Tijd voor een volgende actie: