Skip to main content

Plugins en extensies

Werken met veelgebruikte open source platform systemen zoals WordPress of Magento heeft als voordeel, dat er heel veel plug-ins en extensies voorhanden zijn. Er zijn immers miljoenen gebruikers en ontwikkelaars die hetzelfde platform gebruiken.

De vraagstellingen die bedrijven met een website of webwinkel op WordPress of Magento 2 lijken vaak op elkaar. Zo zal een restaurant in New York ongeveer dezelfde wensen hebben als een restaurant op Bali. Zo willen ze waarschijnlijk allebei een reserveringsmogelijkheid op hun site. De module die daarvoor ontwikkeld is, kan voor heel veel restaurants gebruikt worden; daardoor zijn de kosten laag.

In sommige gevallen zijn er plug-ins voorhanden die gratis zijn, zoals bijvoorbeeld die van Booking.com. In dat geval betaalt men een fee voor het gebruik. Ook zijn er plug-ins waarbij alleen voor de aanschaf betaald wordt. Kunnen we geen passende bestaande plug-in vinden? Dan bestaan er ook mogelijkheden om zelf een plug-in te ontwikkelen.

Er is ontzettend veel keuze op dit gebied, maar het is wel belangrijk dat er gelet wordt op mogelijke conflicten met reeds aanwezige plug-ins. Ze zijn namelijk lang niet allemaal met elkaar te combineren. In die gevallen is maatwerk geboden, of een goede communicatie met de plug-in bouwer. Dit zijn soms lastige kwesties, maar wij nemen ze u graag uit handen.

Heeft u advies nodig op het gebied van plug-ins? Leg uw casus aan ons voor. Wij kunnen ook bekijken welke delen van uw huidige software vereenvoudigd kunnen worden door vervanging met plug-ins.

Binnen Mediaversa hebben we een tech-afdeling die zich bezighoudt met de technische en ontwikkelingskant van websites en webwinkels. Onze mensen kijken altijd eerst wat er voorhanden is aan software, alvorens zelf te gaan ontwikkelen. Hebben we een plug-in voor u ontwikkeld? Dan kunnen we die desgewenst te koop aanbieden op een online marktplaats.

Volop mogelijkheden

Moet de applicatie omgezet worden? Of gaat het om een nieuw te ontwikkelen applicatie? Informeer bij de accountmanager naar de mogelijkheden. We helpen u graag op weg op het web!

Referenties

DFI

Voor DFI ontwikkelden we een stand-alone applicatie die interieurwinkels in België voorziet van een planprogramma om onderhoud van aangeschafte meubelen te plannen. Periodiek onderhoud wordt middels de applicatie gecommuniceerd en rechtstreeks door de sales medewerker ingeboekt.

Probus Nederland

Voor de grootste netwerkclub van Nederland voor 65-plussers ontwikkelden we een multi WordPress website voor zo’n 300 verschillende clubs, die daarmee afzonderlijk van elkaar beheerd kunnen worden. Er is ook een administratiegedeelte op maat voor gemaakt, waarmee Probus Nederland zaken aan de clubs op een eenvoudige manier kan doorcommuniceren. Ook de Clubadministratie kan ermee worden bijgehouden.

THP Financial Guidance Dordrecht

Voor THP ontwikkelden we een klantenportal met extra tweestaps-beveiliging om zo te voorkomen dat verzekeringsgegevens op straat komen te liggen. Alles is AVG proof, en onlangs opnieuw opgezet qua lay-out en techniek om weer volledig bij de tijd te zijn. Aangezien het de financiële sector betreft, hebben wij extra energie en tijd gestopt in een optimale beveiliging.

Laten we samen verder denken!

Tijd voor een volgende actie: